Un hot din Iasi si-a pus victima sa-i faca de mâncare. Pentru ca era prea saraca, vecina i-a facut oua ochiuri

81
loading...

Caz inspirat parcă din filmele de comedie în Moldova, unde un hoț din Iași și-a pus victima să-i facă de mâncare, pentru că nu a găsit bani sau bunuri valoroase pe care să le fure. Amenințată cu un cuțit, vecina bărbatului i-a pregătit un ou ochi, pe care suspectul de tâlhărie nu l-a putut mânca deoarece avea fața acoperită cu un tricou.
Halucinant este că individul a stat în apartamentul victimei cu un câine mare, pe care nu-l observase. Nici hoțul și nici animalul dresat să nu muște și să nu latre nu au sesizat prezența celuilalt. La plecare, omul și-a uitat și cheile în casa vecinei pe care a vrut s-o jefuiască.

Pentru toate acestea, Dumitru Hrinca a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pentru tâlhărie calificată și lipsire de libertate în mod ilegal, notează Bună Ziua Iași.
Bărbatul, care a stârnit amuzamentul anchetatorilor prin modul său de operare, are 32 de ani și este din Vaslui. Dumitru Hrinca s-a mutat în  toamna anului 2016 în Iași, împreună cu iubita sa, o studentă la Facultatea de Medicină și Farmacie Iași. Pentru că rămăsese fără loc de muncă, bărbatul se gândea mereu cum să facă rost de bani.

Un hoț din Iași și-a pus victima să-i facă de mâncare și a sărutat-o pe frunte

Pe 23 martie, vasluianul a vrut să pună la cale un jaf, deși până atunci nu comisese niciodată vreo infracțiune. După ce iubita sa a plecat la facultate, Dumitru Hrinca a pătruns în apartamentul unei vecine, sperând că va găsi bani sau bunuri de valoare.

„S-a înarmat cu un cuțit, și-a pus pe mâini mănuși din material textil, iar fața și-a acoperit-o cu un tricou de culoare galbenă”, au precizat procurorii, pentru sursa citată.

A cotrobăit aproape o oră și jumătate în apartament, însă nu a găsit nici bani și nici bijuterii, așa cum s-ar fi așteptat. După aproape o oră și jumătate, vecina s-a întors acasă, iar individul a amenințat-o cu un cuțit.

loading...

„Inculpatul Hrinca Dumitru a tras-o pe persoana vătămată în sufragerie și s-au așezat pe canapea după care i-a adresat mai multe întrebări legate de viața sa, persoana vătămată răspunzându-i la toate. Inculpatul a sărutat persoana vătămată pe frunte și i-a spus să nu-i fie frică”, au arătat procurorii.

Dumitru Hrinca i-a spus femeii că nu vrea s-o violeze, ci doar să-i dea bani sau obiecte de valoare pe care să le vândă. Victima i-a dat 50 de lei, toți banii pe care-i avea în poșetă.
Furios, hoțul i-a cerut vecinei să-i dea ceva de mâncare.

„Inculpatul a condus-o la frigiderul din bucătărie, a deschis ușa și i-a spus să-i gătească ouă. Aceasta s-a conformat, a făcut un ou ochi, pe care inculpatul a refuzat să-l mănânce spunând că a vrut doar să vadă dacă persoana vătămată are abilități (de gospodină – n.r.), dându-și seama că, pentru a mânca, ar fi trebuit să-și îndepărteze tricoul de pe față”, au completat anchetatorii.

Bărbatul a dat nas în nas cu un câine, în timp ce scotocea prin casă, împreună cu proprietara.

„Când eram cu victima pe hol, mi-a apărut în față un câine de culoare cafenie, care a mârâit și m-a speriat cumplit. Eu nu l-am observat până atunci”, a completat Dumitru.

Hoțul a intrat în panică, pentru că nu a înțeles de unde a apărut câinele. Cu tricoul pe cap, a fugit din apartament și s-a întâlnit în acel moment cu prietena lui. Fără să spună nimic despre ce făcuse, omul și-a invitat iubita în oraș, înainte ca Poliția să ajungă la fața locului.
Dumitru Hrinca a fost identificat imediat de oamenii legii. Îi căzuseră cheile și o cartelă de acces în bucătăria victimei, înainte de a fugi din apartament. Mai mult, a aruncat la coșul de gunoi cuțitul folosit în timpul jafului, dar și un inel pe care-l găsise în casă.

Comentarii
loading...