Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din România. A întrecut Castelul Bran

224
loading...

Cell mai vizitat obiectiv turistic din România a devenit, oficial, Salina Turda. Potrivit estimărilor în prima săptămână din decembrie, numărul vizitatorilor va depăși 600.000 de oameni care i-au trecut pragul de la începutul anului.

Performanța este cu atât mai remarcabilă cu cât, în urmă cu un deceniu, aceasta nu exista decât ca un obiectiv turistic de importanță minoră, informează romanialibera.ro

În 2015, fosta mină de sare fusese vizitată de 548.000 de turiști. Astfel, Salina Turda a devenit cea de-a doua mină de sare din Europa ca număr de vizitatori, după cea de la Wieliczka, Polonia, și, totodată, este singurul loc subpământean din lume care poate fi vizualizat cu ajutorul aplicației StreetView.

Salina Turda a intrat în Top 5 căutări pe Google. Publicația Business Insider a declarat obiectivul drept cel mai frumos loc subpământean din lume. Toate aceste lucruri au fost posibile după ce salina a fost reamenajată cu ajutorul fondurilor europene.

In Salina Turda au fost investite aproximativ șase milioane de euro din fonduri nerambursabile, iar acest lucru a transformat radical înfățișarea obiectivului turistic.

loading...

„Față de anul trecut, când am depășit numărul-record de 500.000 de turiști, anul acesta se pare că vom ajunge la 600.000. Concret, până la începutul lunii noiembrie am înregistrat 575.000 de turiști, în timp ce în 2015 am avut 548.000 de turiști în tot anul. Un lucru care mi se pare important este faptul că 35 la sută dintre acești turiști provin din străinătate”, a spus Simona Baciu, directoarea unității turistice. Ea adaugă faptul că mulți dintre acești turiști provin din țări precum Ungaria, Germania, Austria, dar și din Israel sau Marea Britanie.

Comentarii
loading...