REFERENDUM Iohannis ezită, PSD mută. Vrea să modifice legea de referendum!

De ce? Citeste detalii aici:

15
loading...

Klaus Iohannis era hotărât să organizeze un referendum pe teme de corupție, cu mari șanse de a fi adoptat deoarece pragul de validare a fost coborât de PSD la 30%. Astăzi, mai mulți senatori PSD au depus un proiect de modificare a legii Referendumului. Pe articole minore. Dar când se va discuta în plen este posibil să se modifice lucruri importante, cum ar fi pragul de validare.

Această mișcare a PSD poate fi și un avertisment pentru Iohannis de a ieși public și să spună că nu mai dorește organizarea Referendumului, anunț ce-i va ajuta foarte mult pe cei de la partidul de guvernământ.

Mai multi senatori PSD au depus vineri un proiect de lege de modificare a Legii referendumului 3/2000, textul proiectului fiind identic cu alte doua proiecte depuse de PSD in noiembrie anul trecut dar care au fost clasate, intrucat nu au ajuns sa fie dezbatute si introduse pe ordinea de zi, informează hotnews.ro.

Proiectul este motivat prin faptul ca este nevoie de “asigurarea unei proceduri clare aplicabile tuturor initiativelor de revizuire a Constitutiei”, avandu-se in vedere in special initiativa cetateneasca de modificare a Constitutiei pentru redefinirea familiei care se afla in procedura legislativa.

Proiectul prevede ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei urmeaza sa se desfasoare in ultima duminica a perioadei de 30 de zile de la data adoptarii propunerii de revizuire, precum si obligatia Guvernului de a aduce la cunostinta publica, de indata prin mijloace de comunicare in masa, data referendumului national.

Practic, PSD stabileste reglementarile speciale pentru organizarea referendumului prin legea cadru de organizare a referendumului.

loading...

Pe Facebook, jurnalistul Liviu Avram a scris:  Președintele ar trebui să se grăbească, pesediștii îl lucrează pe la spate

În vreme ce Liviu Dragnea, ca o sirenă, îi fredonează președintelui, la ureche, refrenul ”Poate vă mai gândiți cu organizarea referendumului, ca să avem noi discuții foarte serioase”, se întâmplă lucruri în Senat.

Șerban Nicolae a depus azi, vineri, o inițiativă legislativă de modificare, în regim de urgență, a Legii referendumului, semnată de 47 de senatori PSD. La o primă vedere, modificările îmi par redundante și inutile, nu văd care ar fi urgența, dar nu ceea ce propune inițiatorul contează, acesta poate fi doar un pretext.

Contează ceea ce va impune, sub formă de amendamente, coaliția majoritară. Nu m-ar mira ca PSD-iștii și aliații lor să vrea acum revenirea la cvorumul de 50%, ca să saboteze referendumul anunțat de președinte – după ce în 2012, când aveau alt interes, au vrut abolirea totală a oricărui cvorum.

Proiectul lui Șerban Nicolae nu precizează – așa cum a stabilit obligatoriu Curtea Constituțională în ceea ce privește modificările la Legea referendumului, preluând recomandări ale Comisiei de la Veneția – că legea sa intră în vigoare peste un an. Grabă mare, monșer ?…”

Comentarii
loading...