Dragnea invins de Grindeanu! PSD a pierdut ministerul Justitiei!

Alți doi miniștri au fost înlocuiți!

1703
loading...

Sorin Grindeanu a câștigat o bătălie importantă astăzi în fața lui Liviu Dragnea. Grindeanu și-a dat seama până la urmă că el este premeirul României și nici un PSD-ist sănătos la cap nu va vota în Parlament împotriva lui, mai ales că-i ține călduți cu măriri de salarii, bani pentru primării.

Grindeanu și-a securizat ministerul Justiției prin propunerea lui Tudorel Toader, profesor Universitar la Iași și fost judecător la Curtea Constituțională. Prin această numire, premierul nu va mai fi surprins cu Ordonanțe de tipul Ordonanța 13 făcută de incompetentul Florin Iordache. El blochează calea și unora ca Eugen Nicolicea, Șerban Nicolae, foarte apropiați de Liviu Dragnea.

PSD a pierdut astfel controlul asupra ministerului Justiției, Tudorel Tpaader fiind considerat un tehnocrat.

Grineanu a numit-o pe Rovana Plumb la Fonduri europene, o apropiată a lui Victor Ponta și „dușman” a lui Liviu Dragnea.

Mihai Tudose – propus la Economie, tot un apropiat al lui Victor Ponta. El a mai fost ministru chiar în guvernul lui Ponta. Dovadă că întâlnirea Grindeanu-Ponta a fost foarte fructuoasă, în defavoarea lui Dragnea.

loading...

Alexandru Petrescu – mutat de la Economie la IMM-uri, după demisia lui Florin Jianu, este un om de încredere al lui Grindeanu.

Prin aceste mutări, Grindeanu se impune în fața lui Liviu Dragnea, care va trebui să caute o cale de răzbunare care să nu-i pună partidul în cap. Dacă DNA va continua ancheta privind Ordonanța 13, cu siguranță Dragnea va fi primul care-i va cere demisia lui Grindeanu.

Aceste numiri au fost discutate in sedinta coalitiei guvernamentale de liderii PSD si ALDE de miercuri dimineata, informează hotnews.ro. La aceasta ora, ele sunt discutate si in sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

Comentarii
loading...