Anunțul lui Dacian Cioloș, în această dimineață: „Luăm în calcul foarte serios lansarea unui partid politic nou”

67
loading...

Fostul premier Dacian Cioloș a declarat joi dimineață, la RFI, că ia în calcul lansarea unui nou partid politic. „Luăm în calcul foarte serios un partid politic nou. Interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă pentru următoarele alegeri, dar și până atunci”, a declarat Dacian Cioloș.

Acesta a adăugat că discuțiile avute cu PNL și USR nu au avut niciun rezultat concret. Întrebat de o apropiere de liberali, Cioloș a răspuns: „Dacă va fi o decizie în acest sens, o anunț. Nu am nimic conturat în acest moment nici cu PNL, nici cu USR”.

Un prim pas va fi lansarea unei inițiative civico-politice: „o organizație neguvernamentală cu obiective politice”, a descris-o Dacian Cioloș. „Vor fi parte a acestei asociații membri ai fostului Guvern. Vrem să continuăm proiecte începute când eram la guvernare, în domeniul economic, social, educație, sănătate”, a explicat fostul premier. „Vom coagula competență tehnică. Vom veni cu propuneri legislative” care să fie susținute din Parlament de PNL și USR, a adăugat Cioloș.

Într-un interviu pentru Digi 24, scriitorul Mircea Cărtărescu spunea că simte nevoia unui nou partid politic, „cu reprezentare mai amplă, care să erodeze puțin și din electoratul PSD, construit pe imensul grup de nehotărâți care au determinat soarta alegerilor”.

Cărtărescu a declarat că ar fi dispus să sprijine acest proiect politic cu imaginea sa și că singurul personaj politic care poate coagula în acest moment opoziția este fostul premier Dacian Cioloș.

loading...

„Oamenii au ieșit în stradă tocmai pentru că nu are cine să-i contracareze în Parlament pe cei care dețin puterea. Ce vedem în Parlament: un partid liberal care nu mai e ce a fost, e o umbră, mai ales dupa USL, așa încât liberalii sunt palizi. Mă consider un liberal, dar uneori acest partid m-a lăsat cu gura căscată în deciziile din ultimii 15 ani”, a spus Cărtărescu, adăugând că nici USR nu și-a croit încă drumul către popor și că oamenii nu știu ce parte a spectrului politic vrea să ocupe.

Personajul politic care ar putea coaliza în jurul său opoziția ar fi, după părerea sa, Dacian Cioloș. „Acum, singurul personaj politic capabil să creeze această coagulare ar putea fi Cioloș, pentru că mandatul său de premier a fost unul dintre cele mai decente de la Revoluție încoace. Cioloș e un om decent, a guvernat cum o fac occidentalii din Scandinavia care se poartă ca cetățenii obișnuiți”, a mai spus scriitorul.

Comentarii
loading...